top of page

OVER ONS.

De Regionale Huisartencoöperatie Zuidoost Friesland wordt bestuurd en geadviseerd door gedreven huisartsen uit de regio Zuidoost Friesland.

ONS TEAM

Rick Reekers.png

Dhr. R. Reekers
Voorzitter

Schermafbeelding 2021-09-26 om 10.39.46.png

Mevr. M. Talsma
Bestuurslid

Wim Brunninkhuis.jpeg

Dhr. W.J.M. Brunninkhuis
Adviseur Anderhalvelijn

Schermafbeelding 2021-09-27 om 13.12.02.png

Dhr. E.H. Brouwer
Adviseur Anderhalvelijn

WILT U ONS MAILEN?

Voor Rick Reekers en Mirjan Talsma: secretariaat@rhzf.nl

Voor Bert Brouwer of Wim Brunninkhuis: info@rhzf.nl 

ONZE MEDEWERKERS

Itske.jpg

Itkse Kappert
Physician assistant gynaecologie


"Mijn naam is Itske Kappert, ik ben werkzaam als physician assistant op de regiopoli binnen het specialisme gynaecologie. Ik werk zowel in Drachten als in Oosterwolde. Daarnaast ben ik ook werkzaam in diverse huisartsenpraktijken. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring in de zorg, waarvan de laatste 10 jaar in de vrouwenzorg. Als physician assistant ben ik opgeleid om een deel van het werk van de gynaecoloog te doen. U kunt bij mij onder andere terecht voor een vaginale echo, het plaatsen of verwijderen van een spiraal of het aanmeten van een pessarium."

JP schuurman.jpg

Jaap Peter Schuurman
Proctologie


"
Ik ben Jaap-Peter Schuurman en sinds 4,5 jaar mag ik uw patiënten in de 1,5 lijns setting in Sûnenz behandelen. We zien en behandelen uw patiënten inmiddels al voor een heel scala aan aandoeningen, een scala waarbij vanaf september ook de anale problematiek als verwijsindicatie aan toe is gevoegd. 

 

Voordat ik 6 jaar geleden huisarts werd, heb ik 5 jaar binnen de chirurgie gewerkt. Een periode waarin ik 3 jaar in opleiding ben geweest en een proefschrift aangaande anale problematiek heb mogen schrijven. Mijn ervaring met proctologische aandoeningen uit het onderzoek voor mijn proefschrift maken het extra leuk en boeiend dat vanaf september 2020 ook patiënten met anale problemen verwezen kunnen worden naar Sûnenz. 

 

Samen met 2 dermatologen uit Nij Smellinghe mag ik mijn kennis en kunde gaan inzetten voor het proctologie spreekuur. We kunnen meekijken met de problematiek die de patiënt ervaart en zo nodig ook direct behandelen met bijvoorbeeld een rubberband ligatie, een botox injectie of  het verrichten van een chirurgische ingreep voor een specifiek anaal probleem. We denken dat de proctologie poli in Sûnenz een mooie aanvulling is in het zorgaanbod waar uw patiënt zonder aanspraak op het eigen risico geholpen kan worden voor de anale klacht."

bottom of page