top of page

OVER ONS.

De Regionale Huisartencoöperatie Zuidoost Friesland wordt bestuurd en geadviseerd door gedreven huisartsen uit de regio Zuidoost Friesland.

ONS TEAM

Rick Reekers.png

Dhr. R. Reekers
Voorzitter

Schermafbeelding 2021-09-26 om 10.39.46.png

Mevr. M. Talsma
Bestuurslid

Wim Brunninkhuis.jpeg

Dhr. W.J.M. Brunninkhuis
Adviseur Anderhalvelijn

Schermafbeelding 2021-09-27 om 13.12.02.png

Dhr. E.H. Brouwer
Adviseur Anderhalvelijn

WILT U ONS MAILEN?

Voor Rick Reekers en Mirjan Talsma: secretariaat@rhzf.nl

Voor Bert Brouwer of Wim Brunninkhuis: info@rhzf.nl 

ONZE MEDEWERKERS

IMG_20230823_152359.jpg

Evelien Adema-Vanmeulebrouk
Physician assistant gynaecologie

"
Mijn naam is Evelien Adema en ik ben Physician Assistant (PA). Ik ben gespecialiseerd in gynaecologie. Ik werk bij de Regiopoli in Drachten en Oosterwolde. Als u door de huisarts bent verwezen naar de Regiopoli kunt u bij mij onder andere terecht voor buikpijnklachten, klachten van een verzakking, voor het plaatsen of verwijderen of controleren van een spiraaltje, voor veranderde menstruaties, of bij bloedverlies na de overgang.

Gynaecologie is een intiem specialisme, en ik kan mij voorstellen dat u een inwendige echo of gynaecologisch onderzoek spannend vindt. Geef dit dan aan tijdens de afspraak, dan kan ik proberen u zoveel mogelijk gerust te stellen."

JP schuurman.jpg

Jaap Peter Schuurman
Proctologie


"
Ik ben Jaap-Peter Schuurman en sinds 4,5 jaar mag ik uw patiënten in de 1,5 lijns setting in Sûnenz behandelen. We zien en behandelen uw patiënten inmiddels al voor een heel scala aan aandoeningen, een scala waarbij vanaf september ook de anale problematiek als verwijsindicatie aan toe is gevoegd. 

 

Voordat ik 6 jaar geleden huisarts werd, heb ik 5 jaar binnen de chirurgie gewerkt. Een periode waarin ik 3 jaar in opleiding ben geweest en een proefschrift aangaande anale problematiek heb mogen schrijven. Mijn ervaring met proctologische aandoeningen uit het onderzoek voor mijn proefschrift maken het extra leuk en boeiend dat vanaf september 2020 ook patiënten met anale problemen verwezen kunnen worden naar Sûnenz. 

 

Samen met 2 dermatologen uit Nij Smellinghe mag ik mijn kennis en kunde gaan inzetten voor het proctologie spreekuur. We kunnen meekijken met de problematiek die de patiënt ervaart en zo nodig ook direct behandelen met bijvoorbeeld een rubberband ligatie, een botox injectie of  het verrichten van een chirurgische ingreep voor een specifiek anaal probleem. We denken dat de proctologie poli in Sûnenz een mooie aanvulling is in het zorgaanbod waar uw patiënt zonder aanspraak op het eigen risico geholpen kan worden voor de anale klacht."

bottom of page